Poortland 76, 1046 BD Amsterdam
06-13120301
peter@steenmanbeveiliging.nl

Toegangscontrole

Wat is en hoe werkt toegangscontrole?

Primair is toegangscontrole feitelijk niets anders dan “Wie, waar en wanneer naar binnen mag”. Met andere woorden een toegangscontrole systeem herkent een persoon die in bezit is van een geldige informatiedrager (digitale sleutel/pasje) en/of een biometrisch kenmerk (bijvoorbeeld vinger en iris). Vervolgens bepaalt het systeem of de persoon geautoriseerd is voor de betreffende locatie op het juiste tijdstip en verleent al dan niet toegang.

De gebruikers krijgen een digitale sleutel/pasje ter vervanging van de normale sleutel om deuren/ruimtes te openen en te sluiten. In de sleutel zit een unieke code. De sleutel wordt gelezen door het slot, deze checkt of de sleutelhouder de juiste rechten heeft voor het betreden van die ruimte en registreert de tijd. Bij een biometrische toegangscontrole is er geen sleutel/pasje nodig. Door middel van het tonen van vingerafdruk, hand, gezicht of iris wordt er wel of niet toegang verleend.

Toegangscontrole beveiliging

Daar waar elektronische signaleringsinstallaties alleen bij afwezigheid dienst doen, betekent toegangscontrole continue beveiliging en vormt daarom een belangrijke schakel in vrijwel elk beveiligingsplan. Nog maar al te vaak worden de risico’s van een onderneming tijdens “openingstijden” onderschat.

In veel gevallen is een bedrijf of instelling juist gedurende een volledige bezetting het meest kwetsbaar. Daarnaast biedt een toegangscontrole systeem de mogelijkheid om bij een geforceerde deur of een deur dat niet goed in het slot zit alarm te slaan (integratie met het beveiligingssysteem). Ook de beveiliging van kritische bedrijfsprocessen en vertrouwelijke informatie wordt door toegangscontrole gewaarborgd.

Een toegangscontrole systeem kan worden ondersteund door gebruiksvriendelijke software- pakketten. De software geeft veel rapportage mogelijkheden, bijvoorbeeld werktijden- registratie en zelfs een automatische urenregistratie. Ook wordt hierdoor individueel beheer van onderling verschillende locaties mogelijk.

Toegangscontrole systemen kunnen vrijwel onbeperkt uitgebreid worden. Dus zowel een eenvoudige “sleutelfunctie” voor één deur tot en met een toegangscontrole systeem voor meerdere gebouwen is mogelijk. Toegangscontrole wordt toegepast in bedrijven, appartement- en flatgebouwen, campings, winkels, parkeergelegenheden etc. Ook wordt het vaak gecombineerd met een intercomsysteem.

Steenman Beveiligings Techniek helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Wij geven u voorlichting over de gebruiksmogelijkheden, installeren en onderhouden uw toegangscontrole systeem.

Alt Text

Wilt u een toegangscontrole oplossing specifiek voor uw situatie?

Neem contact met ons op